Informatiefolders en praktische links

Het schiet weer eens in je rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken ben je helemaal ‘op’, terwijl je voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer hebt gezeten. Of een slechte nachtrust die zorgt dat je je overdag niet uitgerust voelt en prikkelbaar bent.

Hoe vaak denk je niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’.

Wanneer je wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed onder woorden te brengen. Laat staan deze weg te nemen. De oefentherapeut kan jou hierbij helpen en biedt een structurele oplossing voor jouw klachten. Op deze pagina vind je informatieve artikelen, folders, filmpjes en verwijzingen naar externe websites. Natuurlijk kun je voor meer informatie ook contact met ons opnemen.


Ontwikkelt de rug van uw kind zich juist?

In de pubertijd gaat de badkamerdeur meestal op slot. En bij meiden met lang haar is de bovenrug bedekt. Hierdoor kan een scoliose zich onopgemerkt ontwikkelen. Het op tijd ontdekken van een scoliose is in het belang van het kind. … Lees meer

Infographic Slaap en ADHD door Monique van Rooyen

Slaap en ADHD


80% van de volwassenen met ADHD ervaart een probleem met slaap en 42% hiervan voelt zich overdag slaperig. Ook kinderen hebben meer dan gemiddeld moeite om in slaap te komen en zijn overdag niet uitgerust. Mensen met ADHD hebben een ander … Lees meer

Uit balans door hormonen


Ben je tussen de 40 en 50 jaar en merk je dat er iets in je lichaam of mentaal verandert? Heb je pijn in spieren of gewrichten, slaap je slechter, ben je vermoeid en merk je dat je minder goed nadenken of multitasken?
Herken je … Lees meer

Regelmatig plaatsen we informatieve berichten over gezondheidsklachten waarbij Oefentherapie de klachten kan verlichten of preventief kan werken. We lichten op deze pagina drie updates uit. Klik hier voor het overzicht met alle updates.