Oefentherapie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed

Cesar/Mensendieck therapie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed

Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Een verwijzing van de (huis)arts is niet noodzakelijk. Hieronder vind je informatie over de wijze waarop oefentherapie vergoed wordt. Hieronder een overzicht van de verzekeraars waarmee wij samenwerken. Staat uw verzekeraar er niet bij? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Achmea
Caresq
De Friesland Zorgverzekering
DSW
IAK (Avero)
Menzis zorgverzekeraar
Stg. Ziektekostenverzekering Krijgsmacht
Univé
Zilveren Kruis

Aevitae (EU Care)
CZ
Delta Lloyd
ENO Zorgverzekeraar
Interpolis
Ohra
Stad Holland
VGZ Zorgverzekeraar NV
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Anderzorg
De Amersfoortse verzekeringen
DItzo Zorgverzekering
FBTO Zorgverzekeringen
IZA-VNG
ONVZ-PNO-VVAA
UMC zorgverzekeraar
Zekur

Oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Oefentherapie vanuit de basisverzekering

Heb je een chronische indicatie (zoals bijvoorbeeld CVA of Parkinson)? Dan betaalt de aanvullende verzekering de eerste 20 behandelingen. Daarna wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je een verwijzing van jouw behandelend arts nodig. Het eigen risico wordt hier aangesproken zoals dit geldt voor alle zorg uit de basisverzekering. Wil je graag weten of jouw indicatie chronisch is? Vraag dit dan na bij de oefentherapeut of bekijk hier de lijst chronische aandoeningen oefentherapie.

Oefentherapie tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen gratis. Zijn er meer dan 18 behandelingen per jaar nodig? Dan kunnen deze vergoed worden uit de aanvullende verzekering van de ouder bij wie het kind is meeverzekerd.

Behandeling zelf betalen

Ben je niet of niet voldoende aanvullend verzekerd? Dan zijn de kosten voor oefentherapie voor eigen rekening. De tarieven voor 2024 zijn:

Behandeling€ 42,00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 57,50
Screening, intake en onderzoek€ 60,00