Oefentherapie Cesar Carnisselande

Jacobine Vreeken en Anita Kooistra

 “Wij werken mono- en multidisciplinair en bieden een optimale oplossing voor complexe klachten; samen zijn wij u nog beter van dienst.”

SAMSUNG CSC
In onze praktijk werken wij – Jacobine Vreeken en Anita Kooistra samen. Jacobine: “Sinds mijn afstuderen in 1986 heb ik gewerkt en ervaring opgedaan in ziekenhuis, verpleeghuis en de particulier praktijk.” Anita Kooistra: “Ik ben in 1985 afgestudeerd en heb sindsdien gewerkt in een algemeen ziekenhuis en in verschillende praktijken waaronder een eigen praktijk in Roosendaal. Sinds 2001 ben ik werkzaam als collega van Jacobine in de praktijk aan het Middeldijkerplein. Wilt u meer weten over onze persoonlijke kennis en kunde? Kijk in de bijlage Achtergrond-Jacobine-en-Anita.

Wij zijn breed georiënteerd in ons vak door onze interesse in het behandelen van de mens met uiteenlopende klachten en aandoeningen. Vanwege de complexiteit van  sommige aandoeningen werken wij mono- en multidisciplinair samen in Barendrecht en omstreken. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn. Het voordeel van samenwerken is dat wij op de hoogte zijn van  de expertise van andere collega’s. Denk hierbij aan ergotherapie, podotherapie, fysiotherapie en diëtetiek.

Onze praktijk
Oefentherapie Cesar Carnisselande is in het Gezondheidscentrum Carnisselande gevestigd. U kunt onze praktijk bereiken met  bus 183 en tram 25 (halte Middeldijkerplein). Voor de auto is er parkeergelegenheid rondom het gebouw en in winkelcentrum Carnisse Veste. Tevens bevinden zich voor de praktijk parkeerplaatsen  voor invaliden.

Het gebouw en de praktijk zijn rolstoel toegankelijk. Op de  1e verdieping waar de praktijk te vinden is, bevindt zich een gezamenlijke wachtruimte voor logopedie, verloskunde en oefentherapie Cesar. De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag. Wanneer u zich telefonisch aanmeldt, wordt een eerste afspraak voor het intake gesprek en het onderzoek gemaakt .

Kennis en kunde

 • Doordat Anita regelmatig met mensen werkt vanuit het chronisch pijn netwerk heeft  het slaapprobleem bij o.a.  chronische pijn al langer haar aandacht. In 2018 gaat zij zich hierin verder scholen. Daarna kan zij slaapproblemen – als onderdeel van complexe klachten of als diagnose – behandelen.
 • Begin 2017 heeft Jacobine de opleiding tot Slaapoefentherapeut (slaapoefentherapie.nl) succesvol afgerond. Als slaapoefentherapeut geef ik u inzicht in gezond slaapgedrag en wat de samenhang is tussen uw klachten en hoe u deze kunt oplossen. U leert omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen. Daarbij wordt slaapgedrag als onderdeel voor de behandeling van lichamelijke klachten mee genomen in het behandelplan.
 • In 2014 hebben wij scholing gevolgd m.b.t. tot herseninfarct  (CVA) en hersenbloeding. Wij hebben ons aangesloten bij een netwerk met andere zorgverleners, omdat de problematiek waar mensen met uitval van hersenfunctie mee te maken krijgen zeer complex is.
  www.1stelijnscvanetwerkrotterdam.nl
  Het  netwerk in oprichting  heeft nauwe  samenwerking  met het Stroke Service  Rotterdam  (RSS).  www.rotterdamstrokeservice.nl
 •  In 2013 hebben wij samen het Oncologie Netwerk Barendrecht opgericht. Dit om tegemoet te komen aan de zorg voor het toenemend aantal mensen met een vorm van kanker. Tijdens en na de behandeling hiervan loopt men vaak tegen diverse klachten aan, denk hierbij aan vermoeidheid,  ademhaling, stress en klachten  in o.m. het nek/schoudergebied.  Samen met andere disciplines proberen wij de zorg tijdens en na een behandeltraject zo dicht mogelijk bij uw huis op uw wensen aan te laten sluiten.
  www.onwbarendrecht.nl
 •  Al vele jaren begeleiden wij 2de en 3de jaars studenten van de opleiding oefentherapie Cesar. Ook op deze manier blijven wij betrokken en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Onze deskundigheid wordt gewaarborgd door geregistreerd te staan bij het Kwaliteitsregister Paramedici en door lid te zijn van de beroepsvereniging VvOCM.

Email: gcc1@xs4all.nl