Oefentherapie Mensendieck

 

Auk Sweens

“Als oefentherapeut Mensendieck kijk ik samen met u naar uw mogelijkheden in plaats van uw beperkingen.”

Mensendieck therapeut Auk Sweens van Oefentherapiepraktijk Barendrecht

Oefentherapie Barendrecht (Mensendieck)

Ik ben in 1990 afgestudeerd als oefentherapeute Mensendieck en sindsdien werkzaam in Barendrecht. Sinds 1991 is de Oefentherapie Barendrecht gevestigd binnen de fysiotherapiepraktijk Mens en Leven (www.mens-en-leven.nl) waar ik nu al heel wat jaren met veel plezier en enthousiasme werk. Ik heb me in de loop der tijd ontwikkeld tot een veelzijdige oefentherapeut, ook wel Mensendieck therapeut genoemd, waarbij ik kijk naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen. Anderen omschrijven mij als begripvol, enthousiast, oog voor brede problematiek, vrolijk, duidelijk en deskundig. Ik ben lid van de beroepsvereniging VVOCM (beroepsvereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) en geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.

Oefentherapiepraktijk in Barendrecht

Mijn Mensendieck-praktijk is gevestigd aan de Binnenlandse Baan 116, in het oude gedeelte van Barendrecht. De praktijk is prima per bus en trein te bereiken. Daarnaast is er voldoende gelegenheid in de omgeving om uw auto (gratis) te parkeren. Aan de voorzijde van Oefentherapie Barendrecht is bovendien een parkeerplaats voor invaliden aanwezig.

Kennis en Kunde

  • In 2017 heb ik de opleiding tot slaapoefentherapeut gevolgd en afgerond. Kijk voor meer info over slaapoefentherapie op www.slaapoefentherapie.nl.
  • In 2014 heb ik me aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn (www.netwerkchronischepijn.nl). Chronische pijn heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Ik ga graag met u de uitdaging aan te bekijken hoe u de pijn niet meer de boventoon laat spelen in uw leven.
  • In 2013 heb ik de post HBO-opleiding Psychosomatiek afgerond. Wanneer er een combinatie is van psychische en lichamelijke klachten dan spreken we van psychosomatische klachten. We onderzoeken hoe stress lichamelijke klachten beïnvloed en hoe u hiermee om kan gaan. Meer weten over psychosomatische oefentherapie? Klik hier.
  • Sinds 2008 aangesloten bij het Parkinsonnet (www.parkinsonnet.nl). Dit is een multidisciplinair netwerk voor patiënten met de ziekte van Parkinson. Sindsdien behandel ik een groot aantal patiënten met deze ziekte waardoor mijn expertise ten aanzien van deze aandoening aanzienlijk vergroot is. Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingscursussen  om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Parkinson is een complexe ziekte is, die vraagt om  een multidisciplinaire aanpak. Het is prettig om korte lijnen te hebben binnen het netwerk.
  • In 2005 de post HBO-opleiding Bedrijfsoefentherapie afgerond. Hiermee geef ik u tips ten aanzien van uw werkhouding en de ergonomische omstandigheden waarin u werkt. Indien gewenst bezoek ik ook uw werkplek om advies te geven, zodat u uw werk kunt doen zonder fysieke (over)belasting.

Oefentherapiepraktijk Barendrecht van Mensendieck therapeute Auk Sweens
Email: mensendieck.barendrecht@upcmail.nl